вівторок, 7 квітня 2020 р.

Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести спеціальність кухаря. У цій роботі, як і в будь-який інший, є свої плюси і мінуси.
 Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.
Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. І тут найважливіше — не схибити.




Перший крок на цьому шляху – це закінчити Професійно-технічне училище №14   смт. Вороновиця. На базі 9-ти класів термін навчання 2 роки. Майбутні фахівці проходять практику кухаря 3 розряду, практику кухаря 4 розряду та практику кондитера 3 розряду.
Не сподівайтеся, що вас відразу допустять до випічки тістечок або приготування закусок. Починати доведеться з азів :з посади молодшого помічника кондитера, або кухаря.

  Проте, напевно немає іншої такої справи, в якій стати майстром можна, тільки отримавши навички безпосередньо від професіонала. Жодне вивчення рецептів не замінить спостереження за реальним приготуванням. Лише так – довгий час працюючи пліч-о-пліч з майстром - можна оволодіти секретами ремесла.
Професія кухаря вважається однією з найдавніших. Саме як професіонали, кухарі з’явилися в Греції на острові Крит в 2600 році до н. э. Тоді для солдатів готував їжу спеціальний майстер кулінарного ремесла і отримував за це гроші. Напевно і в стародавніх Єгипті, Фінікії, Шумері також були професіонали цієї справи, які готували їжу для своїх правителів і представників знаті.
Кухарські навики передавалися з покоління в покоління, нові страви коштували величезних грошей, їжа вважалася символом здоров’я і благополуччя. У Древній Греції виникає культ Акслепия, міфічного лікаря-цілителя. Його дочка Гігея вважалася покровителькою науки про здоров’я. У них була помічниця – куховарка Кулина. Саме вона стала десятою музою Греції та Риму і отримала назву кулінарія (від латинського culina-кухня). У найдавніших трактатах Вавилона, Єгипту, Китаю і Сходу містяться записи кулінарних рецептів.
 Вважається, що найкращі кухарі — це чоловіки. Вони глибше вникають у всі процеси і тонкощі, більш врівноважені.
Ласкаво просимо до нас на навчання!

Немає коментарів:

Дописати коментар