Кухар – моя майбутня професія!
Кожен з
нас
хоча
б
раз
у
житті
замислювався
над
тим,
ким
хоче
стати
у
майбутньому.
Мені
хочеться
стати
справжнім
майстром
тієї
професії,
яку
я
оберу.
Але
погодьтесь,
це
нелегка
справа.
Я
вважаю,
що
майстер
це
той,
хто
знайшов
покликання
у
роботі,
займається
«сродною
працею», як
говорив
великий
Г.
Сковорода.
Знайти
своє
покликання
значить
виявити
себе
у
праці,
яка
найкраще
відповідала
б
складові
твоєї
душі,
інтересам,
способу
життя.
Потрібно
правильно
обирати
професію,
відчувати
свої
нахили,
навчитися
обєктивно
оцінювати
себе
і
свої
можливості.
Багато
кому
здається,
що
професія
кухаря
– неважка,
вивчати
в
ній
нічого:
звари,
підсмаж,
подай
- чи
велика
наука?
Виявляється
велика.
І
чим
більше,
придивляємося
на
практиці
до
роботи
кулінарів,
тим
ясніше
розуміємо,
що
бути
кухарем
нелегко,
але
захоплююче
і
відповідально.
Це
тому,
що
немає
такого
місця,
де
люди
не
користувалися
б
послугами
кухарів.
Професія
кухар,
за
класифікацією
Клімова,
віднесена
до
професій
типу
"людина
- техніка"
і
"людина
- людина",
яка
вимагає
від
працівника
певних
індивідуально-психологічних
якостей.
Кухар
повинен
мати
хороший
загальний
інтелект,
добре
розвинені
дотик
та
нюх;
координацію
рухів
рук;
високі
показники
концентрації,
переключення,
стійкості
та
об'єму
уваги;
добре
розвинену
довготривалу,
мовно-логічну,
зорову,
образну
та
оперативну
пам'ять.
Особисті
якості:
добросовісність,
ввічливість,
охайність, комунікабельність.
Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці. Моя професія – моя гордість!
Немає коментарів:
Дописати коментар